(30) 22840-41822

Μετακίνηση

Με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο αν και στοιχίζει παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού και να ανακαλύψετε κρυμμένες ομορφιές του. Μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο , χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων του pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο.

Με ταξί

Το ταξί είναι σαφώς το πιο ξεκούραστο μέσο μεταφοράς, αλλά και το πιο ακριβό. Οι τιμές καθορίζονται κάθε χρόνο και είναι συγκεκριμένες για κάθε προορισμό στο νησί, χωρίς να υπάρχουν ταξίμετρα. Μπορείτε να βρείτε ταξί στην Παρικιά στην κεντρική πλατεία.

Με λεωφορείο

Είναι ο πιο ασφαλής και ο πιο φτηνός τρόπος για να γνωρίσετε το νησί της Πάρου.

Η Πάρος έχει ένα από τα αρτιότερα οδικά δίκτυα και συγκοινωνίες στις Κυκλάδες.


Τα ΚΤΕΛ εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους με πληθώρα δρομολογίων και οχημάτων. Όλα τα χωριά, έχουν μεταξύ τους συγκοινωνία, όλο το χρόνο, και κυρίως με τις δυο μεγάλες πόλεις του νησιού, την Παροικιά και τη Νάουσα.

Στην Παρικία, η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην προκυμαία, και εκεί μπορείτε να βρείτε αναρτημένα όλα τα δρομολόγια. Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την εποχή. Σε γενικές γραμμές όμως η συγκοινωνία είναι αρκετά συχνή και ακριβής και συνδέει πολλές περιοχές της Πάρου : Παρικιά, Νάουσα, Αλυκή, Πούντα, Χρυσή Ακτή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια, ειδικά προς Νάουσα, πραγματοποιούνται ως τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ τα δρομολόγια, από και προς το λιμάνι είναι πολύ συχνότερα.

Τα κύρια δρομολόγια ΚΤΕΛ είναι τα ακόλουθα:

  • Παροικιά > Κώστος > Λεύκες > Πρόδρομος > Μάρπησσα > Π. Λιβάδι > Λογαράς > (Παραλία) Πούντα > Χρυσή Ακτή > Δρυός και επιστροφή
  • Παροικιά > Αλυκή > Παροικιά
  • Παροικιά > Νάουσα > Παροικιά
  • Παροικιά > Νάουσα > Πρόδρομος > Μάρπησσα > Π. Λιβάδι > Λογαράς > (Παραλία) Πούντα > Χρυσή Ακτή > Δρυός και επιστροφή

Ενημερωθείτε από τα σταθμαρχεία για τα δρομολόγια που εξυπηρετούν την πρόσβαση στους μικρότερους οικισμούς.

ΚΤΕΛ τηλ. 2284.021395

Με καΐκι

Σε όλα τα νησιά της Ελλάδας οι βάρκες είναι πολύ δημοφιλές μέσο περιήγησης. Είναι απόλυτα ασφαλείς και το εισιτήριο στοιχίζει ελάχιστα. Είναι το πιο ιδανικό μέσο για να σας μεταφέρει στις απόκρημνές παραλίες της Πάρου.

Με τα πόδια

Το περπάτημα στην Πάρο είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να περιπλανηθείτε στο νησί και να θαυμάσετε από κοντά τόσο τις φυσικές ομορφιές όσο και τα αξιοθέατά του. Ωστόσο δεν είναι ιδανικό όταν κάνει πάρα πολύ ζέστη.
Διαβάστηκε 2460 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χωριά Εκκλησίες »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.