(30) 22840-41822

Δήμος

Η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά των 24 κατοικημένων νησιών των Κυκλάδων και με την κεντροβαρική της θέση, αποτελεί κόμβο για την εξερεύνηση τους. Το νησί έχει σχήμα ελλειψοειδές, με 168 χλμ ακτογραμμής και βρίσκεται δυτικά του νησιού της Νάξου, ανατολικά της Αντιπάρου. Τα πλοία φτάνουν στο νησί μας σε λίγες ώρες. Η συνδεσιμότητα της είναι πολύ ανεπτυγμένη. Διαθέτει όλες τις βασικές υποδομές, λιμάνι, αεροδρόμιο, μαρίνες, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ταχυδρομεία, τοπική συγκοινωνία κ.ά. Στην πρωτεύουσα Παροικία είναι το κεντρικό λιμάνι, ενώ υπάρχει και αγκυροβόλιο. Στην Νάουσα και στο Πίσω Λιβάδι, λειτουργεί μαρίνα για τα σκάφη, ενώ και από εκεί αναχωρούν εκδρομές στη Νάξο και τα γειτονικά νησιά. Το λιμάνι της Πούντας συνδέει την Πάρο με την Αντίπαρο.

Δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας προσφέρονται. Ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία βρίσκονται σχεδόν σε κάθε χωριό. Η Πάρος διαθέτει υγειονομικό αεροσκάφος για δωρεάν επείγουσες αερομεταφορές.

Το οδικό δίκτυο είναι από τα καλύτερα των Κυκλάδων. Υπάρχουν πολλά λεωφορεία πυκνής συγκοινωνίας, ενώ λειτουργούν επίσης και πολλά ταξί, καθώς και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Παρά το ότι σε λίγες ώρες μπορεί κανείς να γυρίσει ολόκληρο το νησί, πάντα υπάρχει κάτι που περιμένει να το ανακαλύψετε.

Διαβάστηκε 2459 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γεωγραφία Αεροδρόμιο »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.